Om Gubbspel Galore

Bakgrund:
2007 bestämde sig ett par herrar att ha ett litet konvent för spel som inte var lika stora som dåtidens dominanta Games Workshop-spel (Inte mycket har hänt på den fronten, sex år senare). Med Flames of War, Warmachine och Confrontation på schemat så slogs dörrarna upp den 15:e September. Konstigt nog så dök det upp en jäkla massa folk. Och herrarna klappade sig gott på magarna och sade ”Detta ska vi allt göra om nästa år!”.
Så blev inte riktigt fallet. En av herrarna blev så ledsen över att spela figurspel så att han började spela kortspel. Vi saknar honom än. Den andre herren fick ett jobb som åt upp hans tid. Även han är saknad. Den tredje herren var en väldigt drömsk herre, så allt som han planerade blev väldigt sällan av.
Men så en dag för 3 år sedan så bestämde sig den drömska herren att det då allt skulle bli ett Gubbspel Galore II. Han visste dock att det inte gick att fixa på egen hand, för han inte kontakterna, eller för den delen, en bil. Men det fanns det ett annat herrskap som hade. De hade ju till trots 5 år som Gothcon-ordförande mellan sig. Så de tre herrarna började planera, boka och korsade fingrarna så att de nästan bröts. Uppenbarligen gav det resultat, och det andra Gubbspel Galore gick runt, och med en liten vinst.
Det innebar att det nu var bestämt att Gubbspel Galore ska vara ett återkommande inslag under den sista helgen i augusti (ungefär).

Varför ”Gubbspel” och inte ”Figurspel”,  eller någon annan mer igenkännbar term?
Gubbspel, figurspel, krixspel, leka med tennfigurer, dioramaspel – att spela mot någon över ett bräde med tennfigurer har säkert fler namn än så. Just ”Gubbspel” är en term som är menat som ett litet skämt, och en lite ironisk spegling över just den här nichen av hobbyn. Det är små gubbar som flyttas runt av, till största del,  män som passerade 30 för ett bra tag sedan, och blir då automatiskt ”gubbar”. Alla är dock självklart välkomna till Gubbspel Galore.

Varför ska jag vara medlem i Gothcons Vänner?
Medlemskapet är gratis. Och kräver absolut ingenting av dig. För de bidragspengar som Gothcons Vänner får så går bland annat pengarna till att arrangera just Gothcon, Gubbspel Galore och ytterliggare arrangemang under året. Det är livsviktigt för oss att du blir medlem så att vi kan fortsätta med dessa arrangemang och hjälpa till att främja spelkulturen i göteborgsområdet med omnejd.
Tänk på att alla vi som engagerar oss i att du ska få spela under en eller flera helger, gör det helt ideellt.

Kontakt:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s